Начин на приготвяне
Изберете по-сладки, но не много меки круши. Обелете ги, почистете ги от семената и ги нарежете на дребни кубчета.
Сложете нарязаните круши в подходящ съд, посипете ги със захарта и ги оставете да престоят така една нощ.
Добавете водата при крушите и варете сладкото около 60 минути, като бъркате от време на време, за да не загори.
Когато се сгъсти, добавете лимонтузуто, разбъркайте и свалете от котлона (сладкото е готово, тогава когато сипете част от него в малка чинийка, прокарате бразда с лъжичка през него и браздата не се прибира).
Топлото сладко насипете в чисти и сухи бурканчета, затворете ги и ги съхранявайте на сухо и студено място.
Сладкото от попски круши е много сполучливо.
Коментари