Начин на приготвяне
Активирате маята в малко топло мляко със захарта и малко брашно.
Пресявате брашното и добавяте разбитите яйца с млякото, шупналата мая и замесвате хубаво гладко тесто. Оставяте да втаса на топло след което разделяте на 4 еднакви части.
Всяка разточвате на обла кора, като първата намазвате с масло и настъргвате кашкавал, слагате втората, отново намазвате с масло и кашкавал и така без четвъртата.
Разрязвате ги на 12 части като средата оставяте цяла.
Всяко парче усуквате 2 пъти и така оформената питка оставяте да втаса, след което я мажете със разбития жълтък с мляко и олио.
Поръсвате със семената и печете Питката за Димитровден в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути.