Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Бирени дробчета с пилешко и горски гъби

Бирени дробчета с пилешко и горски гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Бирени дробчета с пилешко и горски гъби
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Основно кулинарно правило - Когато се готви с бира, ястието става двойно по-вкусно"

Необходими Продукти

  • дробчета - 1 кг
  • пилешко филе - 600 г
  • лук - 1/2 глава кромид
  • гъби - 400 г пресни горски
  • бира - 100 мл
  • брашно - 100 г
  • олио - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата и месото се почистват и се режат на парчета. Пилешкото месо се слага за 2 минути да се запържи.

Дробчетата се поръсват с брашно, черен пипер и сол и се прибавят към пилешкото.

Допържват се 3 минути, след което добавяте и начупените пресни гъби заедно с рендосания лук.

След още 4 минути заливате с бирата и оставяте на котлона още няколко минути, докато течността се изпари и остави единствено аромата си.

Бирените дробчета с пилешко и горски гъби са страхотни. Поднесете биреното мезе с чаша студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: