Свинска плешка с картофи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"С удоволствие готвим и с още по-голямо удоволствие похапваме свинска плешка, особено приготвена така"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • лют пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и картофите, нарежете лука на дребно, а картофите - на по-едри парчета.

Чесъна почистете и нарежете на ситно.

Свинската плешка нарежете на сравнително еднакви по големина парчета.

Сложете месото, картофите, лука и чесъна в тава, поръсете със сол, черен, червен и лют пипер.

Добавете мащерка и риган на вкус, полейте със зехтина, разбъркайте и добавете бирата.

Загрейте фурната на 180 градуса, покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече за час, махнете фолиото и допечете още 20 мин. до приятен загар по месото и картофите.

Накрая поръсете печеното свинско със свеж магданоз. Свинската плешка с картофи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Много вкусно стана. Единствено добавих морков .
18.09.2022 03:03
1