Начин на приготвяне
Смесете сухите съставки. Към тях прибавете течните, като кафето добавите накрая. Разбъркайте добре и разделете сместа на три части.
Изпечете всеки блат на 180 градуса за 15-20 минути (не ги препичайте). Оставете да се охладят. В тенджерка загрейте сметаната. Поместете от котлона и добавете шоколада.
Бъркайте докато се разтопи. Оставете да се охлади и разбийте с миксер до пухкав крем.
Поставете един блат в подходяща чиния. Сиропирайте с бейлиса и намажете с част от крема.
Сложете втори блат, пак сиропирйте, крем и завършете с блат.
Сиропирайте, измажете цялата шоколадова торта с част от крема, а с останалия украсете по ваше желание.
Шоколадовата торта с ганаш е готова.