Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език с хрян

Телешки език с хрян

Телешки език с хрян2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3
"Най-вкусното мезе, с което се пие много домашно вино"

Необходими Продукти

  • телешки език - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • майонеза - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • хрян - 1 непълна к.ч. (настърган)
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме телешкия език, заливаме с вода, прибавяме 1 кубче зеленчуков бульон и сваряваме до готовност.

Сварения език белим и нарязваме на тънки филийки. Белим морковите и картофите и нарязваме.

В олио и малко вода задушаваме до омекване нарязаните зеленчуци. Майонезата смесваме с настъргания хрян и черен пипер, сол на вкус.

В средата на порционните чинийки слагаме от нарязания на филийки телешки език. Около него нареждаме зеленчуците.

Заливаме езика с майонезата и хряна. Поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: