Агнешки шерден

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
13/01/2012
"Няма спор, ще трябва да постоите в кухнята, но резултатът гарантирано си струва "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 022
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - агнешки шерден
  • карантия - агнешки бял дроб, бъбреци, момици, кърпа, черен дроб, шерден и шкембе
  • ориз - около 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар
  • кимион
  • джоджен
  • гъби - 10 броя
  • сметана - 1 кофичка
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете самостоятелно агнешкия шерден с 5 листа дафинов лист, малко черен пипер и сол на вкус.

Отделно сварете и агнешките карантии със същите подправки. След това нарежете на дребно сварените карантии.

Измийте ориза в няколко води. Загрейте малко мазнина в съд на котлона и запържете ориза хубаво, след което добавете вода в съотношение ориз-вода 1:2 и го оставете да набъбне.

Овкусете го с кубче бульон, сол и малко джоджен. Добавете накрая червен и черен пипер, кимион и бахар на вкус.

Смесете ориза и накълцаното агнешко и с тази смес напълнете шердена. Сложете го в леко намазнена тава заедно с почистените и нарязани на едри филии гъби.

Залейте със сметаната и сложете да се запече до приятен загар в предварително загряна фурна. По желание към края на печенето настържете на едро ренде кашкавал.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар