Памук питка с кашкавал и сусам

09/11/2016
"Майсторите на питите ви показаха как се прави, а сега - готови ли сте да опитате?"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 479
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в малко топло мляко, като добавите захарта и малко брашно.

Пресейте около 800 г брашно, изсипете маята, добавете 50 г от разтопеното масло, солта и останалото топло мляко и замесете меко тесто.

Добавяйте по малко от останалото брашно до измесване. Оставете тестото на топло, като го покриете.

Втасалото тесто разделете на две топки. Разточете всяка топка на кора. Намажете всяка кора с масло и поръсете с настърган кашкавал. Сложете корите една върху друга и завийте на руло.

Нарежете на парчета, подредете ги във форма за печене и оформете питка. Аз използвах кексова форма. Намажете от горе с масло и поръсете със сусам. Оставете питката отново да втаса.

Изпечете в умерена фурна до златисто. Готовата питка намажете отново с масло и покрийте с чиста кърпа.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар