Начин на приготвяне
Маята се натрошава в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Пресява се брашното в тавичка, в кладенчето сипваме маята, маслото, прясното мляко, яйцата, солата и замесваме средно меко тесто.
Оставя се да втаса на топло за 40 минути, докато удвои обема си. Късаме малки топчета от тестото и с ръце се оформя като фитилче, като двата края са заострени.
Нареждат се в намаслена тава, като краищата се събират един до друг. Така се оформя цялата пита, да добие вид на цвете. Оставя се да втаса повторно за 20 минути.
Оставеният жълтък се разбива с малко олио, намазваме с четка отгоре и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване около 35-40 минути.