Начин на приготвяне
На дъното на тенджера сложете половината мас. Отгоре сложете едната нарязана зелка.
Нарежете месото и го наредете върху зелето. Сложете дафинов лист и поръсете с черният и червен пипер.
Покрийте месото с другата нарязана зелка. Отгоре сложете останалата мас, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и поръсете с червен и черен пипер.
Сипете вода до половината на тенджерата. Щом зелето със свинско заври, намалете котлона на най-слабо и варете 4 часа под капак, без да разбърквате.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашето класическо свинско със зеле.
Коментари
Съвет от мен:Като заври,намалете котлона от 6,на 4.Ако ви е с 4 степени,от 4 на 3.
На 2 на печката ми(ново и скъпо Горение) спря всякакъв процес на готвене...
Затова гответе поне на 3.Но пак е слабо...