Качори (Индийски плосък хляб)

20/11/2016
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686725
"Ако погледнем по-широко не нещата можем да кажем, че това са индийски банички, но много, много, ама наистина много вкусни "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции18 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 824
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 350 г
  • олио - 2 с.л. растително
  • сол - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л. на прах
  • гарам масала - 1 ч.л. ако имате
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 - 2 щипки по желание
  • канела - 1 щипка
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • за плънката
  • сирене - 100 г натрошено
  • магданоз - 1 - 2 с.л. скълцан пресен, може и кориандър
  • олио - 50 - 100 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете съставките по реда, в който са посочени, и постепенно замесете гладко тесто. Месете го, докато се оформи добре.

Смесете сиренето със ситно нарязаната зелена подправка.

Разделете тестото на 18 топки. Всяка топка се разтегля, в средата се слага по 1 ч.л. плънка и прегънете краищата. Разточете внимателно на кръгче с дебелина до 5 мм.

Загрейте обилно количество олио и изпържете плоските питки от двете страни.

Този индийски хляб се приготвя с най-различни плънки - с боб, със сирене, с месо или зеленчуци.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар