Супа от зелен фасул, моркови и крутони

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435187
22/11/2016
"Богата, ароматна и много вкусна постна супичка, която ще поднесем с любимите си крутони и ще хапнем с удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленият фасул и почистваме. Нарязваме на малки парченца. Морковите белим и настъргваме на едро ренде или нарязваме на тънки люспички. Лука почистваме и нарязваме ситно.

В олио (2 -3 с.л. ) и вода (1 к.ч.) задушаваме нарязаните фасул, моркови и лук. Като изври водата, ръсваме черен пипер, куркума на вкус и брашно (1 ч.л.). Наливаме топла вода (6 ч.ч.) , разбъркваме и оставяме супата да се вари.

След 10-15 минути прибавяме сол на вкус, нарязан ситно пресен магданоз и фиде ( 2-3 с.л.). Варим още 15 минути или колкото е необходимо, докато се сварят продуктите (може и да долеем малко топла вода).

Готовата супа сгъстяваме с оризово брашно (1 с.л. или по-малко, зависи с какво гъстота предпочитаме супата), разтворено в малко вода, изливаме в супата и варим още кратко.

Сервираме супата с крутони, които приготвяме, като нарязваме на малки хапки филийките хляб заедно с корите и слагаме в тава. Напръскваме със зехтин и поръсваме с шарена сол, чубрица на вкус. Разбъркваме и печем на 200 градуса нагрята фурна, като периодично разбъркваме, докато станат златисти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар