Суши Торта

Суши Торта
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Едно необикновено предложение - суши торта за ценители и любителите на азиатската кухня"

Необходими Продукти

  • ориз за суши - 250 г
  • нори - 2 бр.
  • оризов оцет
  • захар
  • сол
  • авокадо - 1 бр.
  • краставица - ½ бр.
  • рачешки рулца - 7 - 8 бр.
  • уасаби - 1 с.л.
  • кълнове от броколи
  • соев сос - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко.

Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към ориза, добавете соса уасаби и соевия сос и разбъркайте.

В подходяща чиния сложете листа нори. Изсипете половината ориз и разстелете равномерно.

Отгоре наредете тънко нарязани краставица, авокадо и рулца от раци. В останалата част от ориза добавете куркумата и разбъркайте до оцветяване в жълто. Направете пласт от жълтия ориз и загладете.

Гарнирайте по желание тортата с авокадо, краставица, хайвер, рулца от раци и кълнове от броколи.

В средата сложете роза от нори.

Поднесете солената торта с уасаби.

Суши Тортата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: