Начин на приготвяне
Накиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко.
Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към ориза, добавете соса уасаби и соевия сос и разбъркайте.
В подходяща чиния сложете листа нори. Изсипете половината ориз и разстелете равномерно.
Отгоре наредете тънко нарязани краставица, авокадо и рулца от раци. В останалата част от ориза добавете куркумата и разбъркайте до оцветяване в жълто. Направете пласт от жълтия ориз и загладете.
Гарнирайте по желание тортата с авокадо, краставица, хайвер, рулца от раци и кълнове от броколи.
В средата сложете роза от нори.
Поднесете солената торта с уасаби.
Суши Тортата е готова.