Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме лука и чушките на ивички. Чесъна белим и пасираме . Шницелите измиваме, подсушаваме, начукваме с чукче и поръсваме с черен пипер. Овалваме в брашно и изпържваме в олио от двете страни.
Готовите шницели посоляваме и оставяме на топло. В мазнината от пържене на шницелите се слагат нарязаните чушки, лук и пасираният чесън. Запържваме и наливаме бялото вино. Задушаваме до готовност и подправяме с черен пипер, червен пипер и сол на вкус.
Магданоза и копъра измиваме и подсушаваме. Скълцваме на ситно. Сервираме ястието, като разпределяме шницелите и зеленчуците в затоплени чинии и поръсени със зелените подправки.