Картофи с карфиол

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
30/11/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо683
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и цветното зеле. Белим картофите и режем на кубчета, а карфиола накъсваме на цветчета .

Загряваме млякото и сметаната в тенджерка. Прибавяме зеленчуците и варим на тих огън 15 минути.

Когато се сварят (при необходимост може да долеем още малко мляко или вода) прибавяме маслото и жълтъка и разбъркваме.

Подправяме със ситно нарязан зелен магданоз и сол на вкус и като кипне сваляме от котлона. Сервираме ястието топло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар