Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладка вода. Добавете щипка сол и щипка захар. Разбъркайте и сложете малко брашно да стане кексова смес. Оставете да втаса. Когато сместа се надигне и удвои обема си, значи е готова и може да започнете да правите тестото за питката.
Взимате купа и в нея разбърквате яйцето, киселото мляко, солта, захарта и олиото. Към тази смес добавяте и маята и постепенно разбърквате. Добавяте брашното и започвате да месите.
Месите, докато получите тесто, което не лепне по пръстите. Оставете тестото да втаса. След това разделяте тестото на седем топки. Всяка една топка мажете с масло и оставяте да престои за 10-15 минути.
Подмазвате тавата и нареждате топките една до друга и оставяте отново да втасва, когато удвои обема си е готова за печене. Поръсвате със сусам и слагате във фурната на 200 градуса.