Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с риба

Пица с риба

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пица с риба
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
10/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Ароматът на тази пица ще ви накара да се почувствате като на екскурзия в Италия"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 400 г
  • суха мая - 1 бр.
  • вода - 180 мл
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • за плънката
  • риба тон - 200 - 250 г консерва
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 100 г
  • гъби - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Направете кладенче. Разтворете маята в малко от топлата вода. Добавете към брашното. Сложете останалата вода, сол и олио.

Размесете средно тесто.

Разточете тестото.

Разстелете тестото върху подходяща тава за печене, леко намаслена. Намажете тестото с доматеното пюре. Подредете рибата отгоре.

Добавете лука и гъбите, нарязани на шайби. Поръсете с риган. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Пет минути преди да я извадите, поръсете обилно с настъргания кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: