Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с готови кори и галета

Тиквеник с готови кори и галета

СофияСофия
Новак
3814628
Тиквеник с готови кори и галета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Баба правеше най-хубавият тиквеник, а ние от нея сме се учили"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • тиква - 800 г.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 2 с.л.
  • ядки - 1 ч.ч. смлени
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • галета - 30 г
  • канела - 1 пакетче
  • пудра захар - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва на ренде и се задушава с олио, докато омекне. Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, захарта, канелата и галетата.

Върху всяка кора се поставя от плънката и се поръсва с олио.

Корите се редят на охльовчета или ако ги редите в правоъгълна тава, корите се слагат по дължина, успоредно една до друга.

Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто. Поднася се поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: