Пухкава заливка за мусака

КалиновКалинов
Новак
7
116
8
84
1
21/12/2016
"За приготвянето на перфектната мусака, трябва да приготвите перфектната заливка от поне 2 см - ето я и рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
54 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316 786
  • Преглеждания за месеца3450
  • Преглеждания за седмицата296
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена54

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците и разбиваме млеката с жълтъците. Поставяме на котлона тенджерка и слагаме маслото с много малко олио.

След като загрее добре запържваме брашното до златисто и добавяме млякото с жълтъците, подправяме със сол и пипер и бъркаме постоянно до сгъстяване.

Намаляваме котлона на минимум за около 5 минутки да къкри спокойно, като бъркаме, за да не залепне.

Спираме котлона и оставяме да изстива (като поизстине става доста гъсто), а през това време разбиваме белтъците на сняг и ги смесваме внимателно с вече поизстиналата смес.

Естествено за получаването ни на перфектна мусака като от книгите на Балкан турист трябва да подготвим и другите продукти като спазваме всички правила необходими за една мусака - лук, морков, картофи и свинска кайма и нищо повече.

Тази заливка е наистина уникална и стои отгоре на мусаката (както трябва да бъде) с дебелина около 2 см, разбира се зависи и от тавата, в която ще печем. Пробвайте и винаги ще правите мусаката си така.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#257679
И още нещо: заливката не се сипва веднага в/у врялата мусака, а се оставя(мусаката) малко да си почине, около десетина минути...
0
0
Потребител#257679
Хубаво...Само не разбрах като се смесят белтъците на пяна с останалите продукти,к'во се прави после...Яде се с лъжицата ли...Че довършете си рецептата де!
0
0
Красимир Маринов
Колко картофи, лук и моркови се слагат ?
1
0