Пухкава заливка за мусака

КалиновКалиновНовак722411
21/12/2016
"За приготвянето на перфектната мусака, трябва да приготвите перфектната заливка - ето я и рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
49 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210 622
  • Преглеждания за месеца1193
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена49

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците и разбиваме млеката с жълтъците. Поставяме на котлона тенджерка и слагаме маслото с много малко олио.

След като загрее добре запържваме брашното до златисто и добавяме млякото с жълтъците, подправяме със сол и пипер и бъркаме постоянно до сгъстяване.

Намаляваме котлона на минимум за около 5 минутки да къкри спокойно, като бъркаме, за да не залепне.

Спираме котлона и оставяме да изстива (като поизстине става доста гъсто), а през това време разбиваме белтъците на сняг и ги смесваме внимателно с вече поизстиналата смес.

Естествено за получаването ни на перфектна мусака като от книгите на Балкан турист трябва да подготвим и другите продукти като спазваме всички правила необходими за една мусака - лук, морков, картофи и свинска кайма и нищо повече.

Тази заливка е наистина уникална и стои отгоре на мусаката (както трябва да бъде) с дебелина около 2 см, разбира се зависи и от тавата, в която ще печем. Пробвайте и винаги ще правите мусаката си така.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Потребител#228855
Ще го тествам на палачинка. Валентина е права, липсва набухвател, за бърза термична обработка. Бакпулвер, сода бикарбонат.
0
0
Valentina Peneva-Grozeva
Valentina Peneva-Grozeva
26.06.2019 09:50
Би трябвало да се сложи и сода за хляб заради киселото мляко! А ако заливката ви се струва дебела,намалете количеството и или вземете по-голяма тава за мусаката
1
2
Grace404
Grace404
23.03.2019 17:13
Zalivkata e po-debela ot musakata. Sorry, no go! :(
6
4