Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с картофено пюре и гъби

Мусака с картофено пюре и гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Мусака с картофено пюре и гъби
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
22/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Безмесна мусака, която ще ви вземе акъла!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • гъби - 200 г
  • царевица - 100 г замразена
  • кисели краставички - няколко
  • бульон - 2 кубчета зеленчуков
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Сваряват се във вода с кубчетата бульон. Картофите се намачкват на пюре и излишната част от водата се изхвърля.

Гъбите се измиват и нарязват на тънко. Запържват се в олио и се оставят да се задушат до омекване.

В намазана тавичка се слага половината от пюрето. Отгоре се нареждат нарязаните на колелца кисели краставички, царевицата, гъбите и се поръсва с черен пипер.

Отгоре се слага останалата част от пюрето и се запича на 200 градуса за 20 минути.

След това може да се поръси с кашкавал и да се върне във фурната да се разтопи и запече и кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: