Пълнена патица върху канапе от зеле

25/12/2016
"Традиционната пуйка има силен конкурент за трапезата ни в лицето на тази пълнена патица "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 247
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • зеле - 1 бр. малка
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 4 склидки
  • лук - 1 р. средно голяма
  • червен пипер
  • бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете праза и го нарежете на ситно. Добавете обелените и нарязани, две скилидки чесън. Задушете ги в мазнина докато омекнат. Добавете ситно нарязаното зеле, червен пипер и овкусете със сол.

Налейте топла водичка, докато покриете зелето. Гответе на тих огън, докато зелето омекне. Отстранете готовото зеле от огъня.

Обелете лука, гъбите и чесъна. Нарежете ги на ситно и ги задушете в мазнина. Измийте почистения ориз и го добавете към сместа. Поръсете с натрошеното кубче бульон. Запържете, докато оризът се избистри, при непрекъснато бъркане.
Напълнете патицата с готовата смес.

Изсипете зелето в тава за печене. Сложете патицата отгоре.Покрийте с фолио тавата и притиснете добре.

Изпечете във фурна на бавен огън.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар