Начин на приготвяне
Оризът се измива хубаво и се оставя накиснат за около 20-тина минути. През това време се нарязват лукът и морковът на дребно. След това на котлона се слага лука да се запържи.
Лукът се пържи, докато стане златист. През това време накисваме сушените чушки в топла вода. След това към лука се добавя моркова и отцедения от водата ориз. Сместа се запържва, докато ориза стане прозрачен.
След това сваляме сместа от котлона. Подправяме сместа със сол, черен пипер и малко червен пипер. Към ориза се добавя и нарязаните на дребно стафиди. Разбъркваме хубаво.
На сушените чушки се изрязва малко от връхчетата. Сушените чушки се пълнят със сместа. Малко брашно се изсипва в чиния. Напълнените сушени чушки се набрашняват от към сместа. След това се редят в тава.
Отгоре готовите чушки се заливат с 2-3 чаени чаши вода и се слагат да се пекат. Пълнените сушени чушки се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се за около 30-40 минути.