Ароматен усукан хляб

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
830
1
27/12/2016
"И маслини ще сложим, и печени чушки - такъв хляб ще замесим, че само от него ще ядете "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и го разбъркайте. Сложете маята в купичка, добавете захарта и залейте с топлото прясно мляко, оставете за 5 мин. да шупне.

Добавете шупналата мая към брашното, разбития белтък на яйцето (жълтъкът е за намазване) олиото, омесете меко и гладко тесто, оставете на топло за 40 минути да втаса.

Втасалото тесто разделете на две части, разточете едната част на кора, намажете със зехтин, поръсете с нарязани на дребно маслини, нарязани на дребно чушки, поръсете с подправки, завийте на руло.

Така направете и с другата част от тестото. Усучете двете рула на плитка. Сложете я в тава застлана с хартия за печене, намажете с разбития жълтък, печете за 35 мин. на 220 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар