Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Киноа с гъби и моркови

Киноа с гъби и моркови

МарияМария
Новак
3106
Киноа с гъби и моркови
Снимка: Мария
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"С грижа за здравето и за фигурата, но без да се правят компромиси с вкуса - апетитна киноа с моркови и гъби"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 средна глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 гр.
  • киноа - 1 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер - (сладък / лют)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и добавете нарязания на ситно лук и рендосания морков, запържете за 2 мин.

Добавете нарязаните гъби оставете водата да изври, когато започне отново да се пържи добавете киноата, задушете на 2-3 мин. Добавете 2 ч. ч. пилешки булюн и оставете на слаб огън.

Добавете черен пипер, кимион, червен пипер (сладък /лют) и сол на вкус. Оставете на огън докато водата изври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: