Празнична пита Венец

07/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Независимо какъв е празникът - на масата трябва да има прясно изпечена пита, точно като тази "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 372
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода се разбърква маята със захарта и 1 с.л. брашно. Оставяме да шупне. Замесва се средно меко тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 30 минути.

Тестото се разделя на 2 части. Първата се разточва на голяма правоъгълна кора , намазваме с масло и поръсваме натрошено сирене. Завива се на руло и се усуква.

Навива се в намаслена тава около чашка за крем карамел, за да се оформи като венец. Останалото тесто се разделя на четири части. Три от тях се разделят на още две и от всяка се оформя дълъг фитил.

Усукват се два по два. Малкият се навива около чашата, другите два - от външната страна. От последното тесто оформяме 7-8 къси фитила. Завиват се като S и поставяме отгоре.

Оставяме да почине питката за 15 минути. Намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме семена. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути.

Изважда се и намазваме с масло за мека коричка. Добър апетит и честит празник на всички Ивановци ! подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар