Кифлички с масло и сирене

08/01/2017
Sn.Peicheva
отSn.PeichevaНовак9
"Закуската днес е от нас. Приготвили сме ви уникални, пухкави кифлички със сирене и аромат на масло "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 043
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото трябва да са със стайна температура. Тестото приготвих в хлебопекарна на програма за замесване и втасване. При липса на такава от посочените продукти се замесва тесто. Тестото е доста лепкаво и след замесването се поставя в подходяща купа намазана с олио. Престоява до удвояване на обема си.

За пълнежа: Сиренето се натрошава и към него се прибавя разтопеното краве масло.

Готовото тесто се прехвърля на работна повърхност намазана с олио. Разделя се на около 13 - 15 еднакви малки топки. Всяка топка се притиска с длан, като в същото време леко се разтегля. Трябва да се получи малък лист с издължена елипсовидна форма.

В единия край на листа се правят около четири разреза с нож. На срещуположния край се поставя лъжичка от пълнежа. Завиването на кифличките започва от пълнежа към разрезите. Кифличките се подреждат в тава покрита с хартия за печене. Оставят се да престоят около 15 минути, намазват се с жълтък и се пекат на 180 градуса около 40 минути.

По желание преди да се изпекат могат да се поръсят с маково семе или друг вид семена.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар