Домашен суджук с 2 вида месо

08/01/2017
"За вкусен суджук - изберете качествено месо. За великолепен суджук - съберете край масата цялото семейство и му се насладете заедно "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 216
  • Преглеждания за месеца472
  • Преглеждания за седмицата157
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.2 кг.
  • телешко месо - 800 г
  • сол - 40 г
  • кимион - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • кориандър - по желание
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на прах
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се минава през машинка за кайма. Обърква се с подправките и добре се омесва. Свински черва се слагат на машинката.

Може да свиете суджука на подкова или да го направите като обикновенна наденица.

Ако е като подкова се мачка всеки ден, слага се да съхне на проветриво място за 2-3 седмици, след това е готово за ядене.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар