Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Гергьовско агнешко бутче с манатарки

Гергьовско агнешко бутче с манатарки

НиколоваНиколова
Новак
1423
Гергьовско агнешко бутче с манатарки1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бутче
  • масло - 50 г краве
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава /1 стрък пресен лук и пресен чесън/
  • олио - 50 мл
  • карантия - 1 було
  • манатарки - 250 г сушени или 500 г пресни
  • джоджен
  • девисил
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука, прибавяме ориза и бъркаме, докато стане стъклен. Към тази смес прибавяме и манатарките, сол, черен пипер, джоджен, мащерка, девисил.

Изсипваме в голяма тава, слагаме булото. Поставяме чатал отгоре на тавата. Вземаме агнешкото бутче, измива, подсушаваме, намазваме с краве масло, сол, червен и черен пипер.

Поставяме стръкове пресен джоджен и мащерка. Завиваме с фолио плътно тавата и печем. Отначало 1 ч. на 250 градуса, а после следващите 2 часа печем на 180 градуса. Махаме фолиото и допичаме да хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: