Говежда пастърма с ароматни подправки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
10/01/2017
"На тънко нарежете, с мерак поднесете и с приятели хапнете. А от нас - НАЗДРАВЕ!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 441
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 500 г
  • сминдух - 2 ч.л. сушен смлян
  • чубрица - 2 ч.л. сушена смляна
  • червен сладък пипер - 2 ч.л.
  • червен пушен пипер - 2 ч.л.
  • сол - или смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме говеждото месо, ако има ципи и го нарязваме на парчета по 2-3 см. дебелина. В подходящ съд разстиламе сол. Подреждаме парчетата говеждо върху солта и покриваме добре месото с още сол от всички страни.

Оставяме в хладилник за 24 часа. Осоленото говеждо месо измиваме под течаща вода (харесваме да е по-солено, но който иска може и да изкисне месото за 1-2 часа във вода, да не е много солено).

След като сме измили говеждото месо, подсушаваме добре с кърпа. Промушваме на всяко парче месо здрав конец в единия край с голяма игла. На хартия слагаме подправките и разбъркваме добре.

Всяко парче месо, овалваме в микса от подправки. Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар