Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пастърма»Говежда пастърма с ароматни подправки

Говежда пастърма с ароматни подправки

Говежда пастърма с ароматни подправки
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4
"На тънко нарежете, с мерак поднесете и с приятели хапнете. А от нас - НАЗДРАВЕ!"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 500 г
  • сминдух - 2 ч.л. сушен смлян
  • чубрица - 2 ч.л. сушена смляна
  • червен сладък пипер - 2 ч.л.
  • червен пушен пипер - 2 ч.л.
  • сол - или смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме говеждото месо, ако има ципи и го нарязваме на парчета по 2-3 см. дебелина. В подходящ съд разстиламе сол. Подреждаме парчетата говеждо върху солта и покриваме добре месото с още сол от всички страни.

Оставяме в хладилник за 24 часа. Осоленото говеждо месо измиваме под течаща вода (харесваме да е по-солено, но който иска може и да изкисне месото за 1-2 часа във вода, да не е много солено).

След като сме измили говеждото месо, подсушаваме добре с кърпа. Промушваме на всяко парче месо здрав конец в единия край с голяма игла. На хартия слагаме подправките и разбъркваме добре.

Всяко парче месо, овалваме в микса от подправки. Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: