Овчарски тутманик с праз

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф310865873
10/01/2017
"Чист въздух, вкусна храна и събеседници, които са готови винаги да се съгласят с теб - ето я тайната на дълголетието при овчарите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 172
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и го задушете в 2-3 супени лъжици олио и щипка сол. Дръпнете го от огъня и го оставете да се охлади.

В дълбока купа сложете яйцата, като си отделите един жълтък за намазване отгоре, за накрая. Посолете ги с щипка сол и прибавете олиото, натрошеното сирене, киселото мляко, задушения праз и брашното с бакпулвера, разбъркан в него.

Разбъркайте всичко добре, така че да получите меко тесто. Разстелете го равномерно в намаслена тава.

Разбийте жълтъка с няколко капки олио и намажете отгоре тутманика. По желание може да поръсите със сусам. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар