Начин на приготвяне
Слагаме в тенджерка замразеният лапад (150 г). Прибавяме почистени и нарязани лук (1 бр.) и моркови (3 бр.). Наливаме олио (4 с.л.) и топла вода (1 к.ч.). Слагаме на котлона и задушаваме, докато останат на мазнина.
Ръсваме черен пипер и сол на вкус. Прибавяме червен пушен пипер ( 1 к.л.) и сладък червен пипер (1 к.л.). Ръсваме пшеничено брашно (1 с.л.), разбъркваме и наливаме топла вода (1 л и 200 мл).
Подправяме с джоджен на вкус, прибавяме обелени цели скилидки чесън (5-6 бр.) и варим манджичката, без да похлупваме тенджерката, докато всички продукти се сварят и омекнат.
Минута-две преди да свалим от котлона, прибавяме разтворено в малко вода оризово брашно ( 1-2 ч.л.).