Милинки със салам

Фати КамбероваФати КамбероваПомощник Готвач107389252
15/01/2017
"Народът е казал - вкусните милинки се правят със ... салам "
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции17 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо859
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • айрян - 1/2 ч.ч.
  • прясна мая - 42 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • салам - 130 г Колбас
  • За солената заливка
  • масло - 80 г
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода и айряна разтваряме прясната мая. Добавяме захарта, солта, разбитото яйце и зехтина. Разбъркваме добре. Прибавяме пресятото брашно и омесваме меко тесто. Готовото тесто намазваме обилно с зехтин и оставяме на топло за 1-2 часа, покрито с кърпа да втаса. Втасалото тесто се разделя на 2 равни части, като едната използвах за милинките, а с другата може да приготвите най-различни вкусотийки.

От тестото се правят малки топки. Взимаме с намазнени ръце една топка, разтягаме я като мекица, слагаме вътре от нарязания на кубчета салам и затваряме отново във вид на топка. И така с останалите.

Подреждаме ги в намаслена тавичка и оставяме да бухнат за 10 минути.

През това време в купа запържваме маслото, прибавяме брашното и сорта и разбъркваме, докато получим гъста смес. Заливаме отгоре втасалите милинки и печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до приятен златист цвят.

Готовите милинки може да поднесем с чаша айрян.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар