Телешки суджук с кимион и чубрица

16/12/2019
"На високо ги закачете, на тънко ги нарежете и с мерак ги хапнете "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 782
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 10 кг
  • сол - 160 г
  • черен пипер - 40 г
  • кимион - 70 г
  • чубрица - 20 г
  • захар - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се бърка 3-4 пъти в рамките на 24 часа.

Държи се на хладно и се пълни каймата в естествени черва.

Закачат се да съхнат на хладно и проветриво място.

На 2-рия ден от закачането им, суджуците се свалят внимателно и се разточва с кръгло стъклено шише, пълно с топла вода, и се закачат отново.

Телешкият суджук с кимион и чубрица е много добро мезе, опитайте.

Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
9.99 лв.
Виж ››

Хубавата дъска за рязане е ваш верен помощник и в приготвянето, и в сервирането на едно ястие. Освен да обработвате продуктите на нея, можете и да сервирате готовите мезета и разядки на своите гости. Пластмасовата дъска за рязане се предлага в стилен дизайн в черен цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар