Печени чушки със сос Бешамел

17/01/2017
"Толкова вкусно и толкова лесно за приготвяне, нямаме търпение да го опитате и да споделите колко ви е харесало "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 977
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените и почистените добре от семки чушки ги нарязваме на парчета около 2 см. и ги запържваме в тиган с горещо олио, като от време на време се разбъркват.

След като са вече изпържени ги изваждаме от тигана и ги прехвърляме в друг съд.

В този същия тиган добавяме 2/3 ч. чаша олио и по малко прибавяме брашно, като непрекъснато бъркаме, за да не се получават бучки и сместа да не залепне.

Прибавяме прясното мляко по малко, като интензивно бъркаме докато се получи необходимата гъстота и добавяме изпържените чушки.

Оставяме соса да ври още малко, като пак разбъркваме. Разбиваме един жълтък и го прехвърляме към соса, поръсваме с малко сол и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар