Рататуй по оригинална рецепта

19/01/2017
Natalia
отNataliaНовак13
"Опитайте и ще разберете, защо всички обожават Рататуй "
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо5 692
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като измиете патладжана го нарежете на кубчета. Посолете го и го оставете за 20-30 минути в гевгир, за да се изцеди горчивият сок.

Доматите се обелват и се режат на малки кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Чушките и тиквичката се режат на кубчета.

След като патладжана е готов, заедно с тиквичката се запържват на котлона в загрятия зехтин. Използвайте по-дълбок съд. Когато покафенеят леко, се прибавят и останалите зеленчуци (без доматите).

Добавете виното и изчакайте докато се изпари. След това прибавете доматите и подправките. Оставете да ври около 10 мин. или до напълното омекване на зеленчуците.

Накрая прибавете лимоновия сок. По желание поръсете с пресен копър или магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар