Мусака с картофена заливка

АнонименАнонименГотвач759562
20/01/2017
"Ти да видиш - мусака, но с ароматна картофена заливка - няма да пропуснем да приготвим и да хапнем с наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо737
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се замесва с подправките, както се приготвя за кюфтета, но не се добавя хляб.

Гъбите и краставичките се нарязват на ситно. Прибавят се 3 супени лъжици брашно, чаена чаша прясно мляко, нарязаните на ситно гъби и краставички.

Всичко се смесва и се разстила в намазана с олио тава. Пече се във фурна около 1 час.

Прави се картофено пюре от картофите или се ползва готово. Разпределя се под формата на слой с дебелина около сантиметър върху изпечената кайма.

Отгоре се настъргва кашкавал. Запича се отново до разтопяване на кашкавала и добиване на златист цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар