Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бързи пилешки дробчета

Бързи пилешки дробчета

D. ManolovaD. Manolova
Новак
1010215
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ще приготвим тези дробчета преди да сте нарязали салатата, на бас?"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 тарелка (250 г)
  • лук - 2 по - големи глави
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, изчистваме и нарязваме пилешките дробчета. Оставяме ги да се отцедят. Нарязваме лука.

Загряваме мазнината в тигана и сипваме дробчетата. Поръсваме със сол, черен пипер и шарената сол. Бъркаме често.

Малко преди да са готови сипваме и лука и захлупваме с капак за да се задуши лука и да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Месо и карантия не се по солят преди термообработка, защото солта изтегля влагата от месото/карантията и те стават жилави и сухи. При пърженето трябва се карамелизира повърхността
за да остане сочно от вътре. За това не трябва да се бърка, а да се остави да се получи коричка от всички страни като внимателно се обръщат късчетата без да се бодат.
25.01.2017 01:03