Пилешки бутчета с моркови

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пилешки бутчета с моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3 - 4
"Сочни, ароматни и ... морковени пилешки бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 800 г
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • мащерка
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата на пилешките бутчета. Лука нарежете на ситно, а морковите на жулиени.

Размесете подправките с брашното и поръсете месото, след което поставете бутчетата в тиган с малко олио да се запържат леко от всички страни.

Извадете месото в чиния. В тенджера сложете 2-3 с.л. олио и добавете ситно нарязания лук да се запържи до златисто. Прибавете и морковите нарязани на жулиени.

Добавете пилето и чашата вино и малко вода. Овкусете допълнително със сол, черен пипер и мащерка. Оставете да се готви ястието на тих огън до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: