Начин на приготвяне
В подходящ съд слагаме топли кисело мляко и прясно мляко, разтворена 30 г мая в малко топла вода, разбито едно яйце, 1. 5 ч. чаша олио, захар 1 с. лъжица и сол 1 с. лъжица.
Всичките съставки се разбъркват добре, като започваме да добавяме по малко брашно. Месим продължително време докато се получи средно меко тесто. Намазваме го леко с олио и го оставяме на топло да втаса.
Намазваме обилно тавата с маргарин, след като е готово втасало тестото го разделяме на осем равни топки. Всяка топка разточваме на набрашнена повърхност с форма на дълъг правоъгълник с дебелина 5 мм.
Мажем леко с маргарин и сирене по цялата дължина, прищипваме краищата и по този начин получаваме дълго тясно руло. Дооформяме го с ръце, като оставяме прищипаното отдолу.
Режим рулото с нож на равни разстояния. Получените парчета ги прехвърляме в тавата. На всяко парче от Дизманата слагаме малко маргарин и оставяме да довтаса.
След което с помощта на четка намазваме леко с олио и поръсваме с галета и много малко сол. Печем в леко загрята фурна на 200 градуса.