Трипластова Лазаня Болонезе

ВеселинаВеселинаНовак83
24/01/2017
"Най-важната съставка, когато приготвяте лазаня, е щипка любов. Само с нея става така вкусна "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 410
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лазанята, както знаете, е трипластова, затова ще трябва да приготвим Бешамелов сос, Доматена салса и кайма.

За Бешамела са ви нужни масло, олио, брашно, прясно мляко инд. орехче, сол, бял пипер. Сложете в съд олиото с маслото да се запържи, добавете седем с.л. Брашно до изпържване, добавете млякото и енергично разбърквате до сгъстяване на соса. Добавете останалите подправки. Оставете Бешамела на една страна

За сос Салца нарежете на едро лук, морков до запържване, добавете 3 буркана домати, докато зеленчуците се сварят и омекнат, добавете босилково песто, черен пипер, сол на вкус. Пасира се до получаване на гладък сос.

Третата съставка е приготвянето на каймата - нужните продукти са кайма, лук, чесън, сол, черен и червен пипер, риган.

Нарежете 1 глава лук и го изпържете, след това добавете каймата, размита с малко вода, изпържете, като се стараете каймата да се нарони на късчета. Добавете сол, черен пипер, риган, оставете за секунда и добавете червения пипер. И свалете от котлона.

Сглобяване:

В намазнена тава сложете ред Бешамелов сос, след това ред кори за лазаня, салца, след това кайма, след каймата пак Бешамел, редувате до края на продуктите по този начин. Най-отгоре залей с Бешамеловия сос и вече лазанята е готова за печене.

За да разберете кога е готова, пробвайте по познатия на всички начин с клечка - ако по нея не оставя нищо, значи е готова. Спрете фурната наръсете я с настърган кашкавал и оставете да се разтопи.

Охладете и нарежете лазанята. Поднася се върху доматена салца.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар