Начин на приготвяне
Издълбайте патладжаните, поръсете ги със сол и след като престоят 1 час, ги изплакнете и подсушете.
Отделно изпържете ситно нарязания лук и ситно нарязания морков, щом омекнат добавете нарязаните пиперки и издълбаната част от патладжана.
Долейте малко топла вода и задушавайте, като добавите дафиновия лист, черния пипер, бахар на зърна и филийки чесън, скълцания магданоз и ситно нарязаните домати. Готви се до готовност.
В тавичка подреждаме патладжаните и ги пълним със сместа, заливаме с 2 ч.ч. вода и се пече на 220 градуса до готовност на патладжана.
Поднесете пълнените патладжани с лимон или по желание каквото на вас ви харесва - аз гарнирах с картофено пюре.
Пълненият патладжан с много зеленчуци е готов.