Обредни хлябове и коледни колаци

Irina ApostolovaIrina Apostolova
Новак
2
28/01/2017
"Важно е да запазим традициите живи, затова готвим и споделяме, ще се радваме, ако и вие го направите "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 344
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в топлата вода, добавяме захарта и малко брашно до получаването на гъста кашичка.

Оставяме 5-10 мин. на топло да шупне. В по-голям съд изсипваме 2/3 от брашното и правим кладенче, в което изсипваме маяната каша, киселото мляко, солта и олиото.

Замесваме тестото, като при необходимост добавяме още брашно до получаването на меко и еластично тесто.

Завиваме съда с кърпа или стреч фолио и оставяме на топло да втасва, докато увеличи поне 2 пъти обема си. Тестото използваме за направата на питките и колачетата, които оформяме по избор. Печем в загрята фурна до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар