Хрупкави калмари пане

ИввИвв
Чирак
5738270
Хрупкави калмари пане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хрупкави и ароматни калмари пане с дъх на лято и свежи морски приключения"

Необходими Продукти

  • калмари - 3 бр. туби
  • яйца - 3 бр., белтъка
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер
  • риган
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте купили замразени туби калмари, ги размразете и ги залейте с гореща вода.

Оставете ги около минута в горещата вода, изцедете ги и ги почистете от външната ципа и остатъци от роговата пластина вътре в тубата.

Прекарвате острието на ножа по повърхността на калмара, но без да правя разрез. Хванете ципата и да я премахнете. След като сте почистели от ципата, калмарите се нарязват на шайби.

Овкусете със сол, черен пипер, лют пипер или други подправки по ваше желание. Белтъците + щипка сол ги разбивайте на сняг. Шайбите ги оваляйте в брашното и ги пуснете при белтъците. Разбърквате, така че да са добре оваляни в белтък и са готови за паниране.

Сгорещете олиото. Пържете калмарите на части, пържете около 2 минута.

Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, и пуснете в олиото следващата порция калмари.

Поднесете ги топли и с лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: