Ориз по гръцки

фифифифиНовак
16/03/2012
"За всички онези, които не хапват месо или са на пости - вкусно предложение от гръцката кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 760
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го отцедете. Накълцайте ситно лука и го сложете в към 100 мл зехтин да се запържи в широк тиган. След малко добавете накълцания чесън и магданоз.

Докато се задушват нарежете доматите на малки кубчета и ги добавете. Разбъркайте с дървена шпатула и сипете маслините, ситно нарязаните тиквички, а след тях и ориза.

Бъркайте докато се запържи и долейте 1 ч.ч. горещ пилешки бульон. Разбърквайте внимателно и долейте още 1 ч.ч. бульон, щом предната течност се абсорбира.

Така прибавете цялата течност, докато оризът е напълно сварен. Накрая добавете сол, индийско орехче и черен пипер. Похлупете и оставете така за 20 минути преди да поднесете.

Поднесете чиния ориз по гръцки с резен лимон.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар