Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на дребно. В по-дълбока тенджера се сипва малко олио и се прибавя зелето. Слага се на огъня, за да се запържи. След това се добавя около 150 - 200 мл вода, за да се задуши. От време на време се разбърква.
Зелето се задушава, докато намали обема си. Подправя се с чубрицата, червения пипер и солта. Разбърква се хубаво, за да се овкуси зелето.
Малко преди да махнете зелето от котлона, се прибавя и доматеният сос. Разбърква се хубаво. През това време се запържва лукът и морковът, които са нарязани предварително на малки кубчета.
След като зелето намали обема си, се изсипва в тава. Към зелето се прибавят лукът и морковът, също така и лютият червен пипер. Разбърква се хубаво.
Свинските ребра се подправят с черен пипер и сол. След което се слагат върху зелето. Към зелето се прибавя и една чаена чаша вода.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се за около 30-40 минути.
Прясното зеле със свински ребра е готово.