Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Прясно зеле със свински ребра

Прясно зеле със свински ребра

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Прясно зеле със свински ребра
Снимка: Христилияна Димитрова
3 / 4
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Свършили сте киселото зеле? Няма проблем, защото свинските ребра стават страхотни и с прясно зеле. Опитайте и се уверете и сами"

Необходими Продукти

  • зелка - 1 голяма
  • свински ребра - 400 - 500 г
  • доматен сос - - 200 мл
  • морков - 1
  • лук - 1 малка глава
  • червен пипер - 2 с.л.
  • червен пипер - - 1 ч.л. лют
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на дребно. В по-дълбока тенджера се сипва малко олио и се прибавя зелето. Слага се на огъня, за да се запържи. След това се добавя около 150 - 200 мл вода, за да се задуши. От време на време се разбърква.

Зелето се задушава, докато намали обема си. Подправя се с чубрицата, червения пипер и солта. Разбърква се хубаво, за да се овкуси зелето.

Малко преди да махнете зелето от котлона, се прибавя и доматеният сос. Разбърква се хубаво. През това време се запържва лукът и морковът, които са нарязани предварително на малки кубчета.

След като зелето намали обема си, се изсипва в тава. Към зелето се прибавят лукът и морковът, също така и лютият червен пипер. Разбърква се хубаво.

Свинските ребра се подправят с черен пипер и сол. След което се слагат върху зелето. Към зелето се прибавя и една чаена чаша вода.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се за около 30-40 минути.

Прясното зеле със свински ребра е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: