Бухтички-гевречета

АнтонияАнтония
Чирак
32
289
56
114
29/01/2017
"Когато не знаете дали ви се хапват бухтички или гевречета - опитайте от нашите уникални бухтички-гевречета "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 614
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбърквам яйцето, в което добавям захарта, солта, олиото и ракията. Содата слагаме в млякото и добавям към яйцето.

Сиренето настъргвам на ситно и добавям към сместа. Започвам да добавям постепенно брашното, да се получи меко нелепнещо тесто.

Оставяме да почине 15-20 мин. В дълбок съд загряваме олио (аз оставям котлона на 7-ма степен от 9 възможни) разточвам тестото на кора, дебела около 3-5 мм.

Режа с чаша (този път изрязах с капачка от безалкохолно по-малка дупка и се получиха гевречета), пържа и сервирам със сладко, мед, сирене.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар