Пържени пилешки пържоли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържени пилешки пържоли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Запържете пилешките гърди, но само за кратко, за да останат сочни!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • бира - 200 мл
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте пилешките пържоли, като сте разделите гърдите на две.

Натъркайте ги със сол, черен и бял пипер, накълцан магданоз и ги полейте с бира.

Оставете ги да се овкусят за 30 минути, след което ги оставете за 1 час в гевгир да се отцедят.

Пилешките пържоли се овалват в брашно, разбито яйце и галета и се пържат равномерно в сгорещена мазнина.

Може да ги оваляте само в галета и брашно.

Поднасят се с гарнитура от зеленчуци и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: