Пълнени домати с кайма, ориз и картофи

Мария СимоваМария СимоваГуру114858108314
31/01/2017
"На въпроса пълнени домати или пълнени чушки предпочитате 98 процента от анкетираните са отговорили с Дааааа "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате чушките и доматите за пълнене с топла вода.Изрязвате им капачета и ги запазвате. Почистените от семена чушки посолявате с щипка сол от вътрешната страна.

На доматите издълбавате с лъжичка вътрешността и я запазвате, тях поръсвате отвътре с щипка захар. Подредете ги в тава и подгответе плънката. В тиган запържвате ситно нарязаните лук и чесън до омекване.

Добавяте каймата и бъркате до раздробяването и. Прибавяте доматения сок, настъргания на едро ренде морков и посолявате, ако е нужно. Добавяте подправките, магданоз, джоджен, черен и червен пипер.Прибавяте ориза и 3 ч.ч. топла вода, варите до набъбване на ориза.

С готовата плънка пълним подготвения зеленчук и поставяме капачетата им. Нарежете почистените картофи на едри парчета, посолявате и ги добавяте в тавата между пълнения зеленчук.

Отделно в купа настържете на ренде запазените сърцевини от доматите, малко захар, черен и червен пипер. Към тях добавяте зехтина (олиото) и 1 ч.ч. топла вода. Със сместа поливате съдържанието в тавата.

Печете на 180 градуса, докато зеленчуците останат на мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар